سوییچ سیسکو

switches catalyst 9500 series switches

راهکارهای جامع شرکت سیسکو در طراحی و برنامه ریزی، نصب و راه اندازی و راهبری شبکه های کامپیوتری و زیرساخت مراکز داده بسیار معروف، جامع و کارآمد هستند. شرکت آرپکو برای سالهای طولانی ارائه دهنده تجهیزات مختلف سیسکو اعم از سوئیچ سیسکو، روتر ، فایروال سیسکو ، مبدلهای اترنت و فیبر نوری به مشتریان خود بوده است. این شرکت یکی از وارد کنندگان و گارانتی کنندگان تجهیزات سیسکو در ایران است. امن شبکه گستر می تواند تامین تجهیزات پروژه های شما را با هر سایزی بر عهده بگیرد.

سوییچ سیسکو | برای کنترل و نگهداری شبکه های بزرگ و یا شبکه هایی که نیاز به پهنای باند زیاد و کنترل شده دارند نیاز به استفاده از سوییچ های مدیریتی داریم .

با اینگونه سوییچ های مدیریتی می توان تنظیمات متنوعی از قبیل پهنای باند ، شبکه های مجازی ، کنترل و  … را انجام داد از مشخصاتی که تقریبا در تمام آنها مشترک است می توان به رکمونت بودن ، بدنه فلزی ، تعداد 16 پورت به بالا ، امکان مدیریت از طریق وب ،  پاورهای اینترنال  و قیمت بسیار مناسب  اشاره کرد .

سوئیچ های شرکت سیسکو ( Cisco ) یکی از پراستفاده ترین و پرکاربردترین دستگاه هایی میباشد که در شبکه ها  ، دیتاسنترها ، سازمانها ، موسسات و شرکت ها مورد استفاده میباشد.سوئیچ شبکه اولین لایه جهت اتصال دستگاه ها ، رایانه ها ، سرورها ، دوربین های مداربسته و … به شبکه میباشد و از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند.سوئیچ های شرکت Cisco پایداری خوبی دارند و با امکانات و ویژگی های جذابی که دارند مدیر شبکه به خوبی میتواند شبکه را مدیریت و مانیتور کرده و از قابلیتهای امنیتی سوئیچ در بالابردن امنیت شبکه استفاده کند. سیسکو ( Cisco ) در مدل سنتی خود و برای مدیریت و پیاده سازی اصولی شبکه ، شبکه را به سه لایه تقسیم بندی میکند . لایه Access ، لایه Distribution  و لایه Core.

انوع سوئیچ های شرکت سیسکو به شرح زیر دسته بندی میگردند :

  1. سوئیچ هایی که در لایه Access در مدل سه لایه ای سیسکو مورد استفاده قرار میگیرند یا سوئیچ های Campus LAN
  2. سوئیچ هایی که در لایه  Core and Distribution شبکه قرار میگیرند.
  3. سوئیچ های سری MDS سیسکو که در شبکه های SAN مورد استفاده هستند.
  4. سوییچ های دیتاسنتر سیسکو و خانواده نکسوس
  5. سوییچ های صنعتی سیسکو

معرفی علامتهای اختصاری در انواع پارت نامبر سوئیچ سیسکو ( Cisco Switch )

مشخصات سوییچ سیسکوحرف WS در ابتدای پارت نامبر مخفف کلمه wire speed است.

حرف C مخفف کلمه catalyst بوده. یعنی از سری سوئیچ های کاتلیست سیسکو .

حرف T به معنی این است که فقط پورت سوییچ برای انتقال DATA  استفاده می شود.

حرف FP مخفف کلمه full POE میباشد و تعین کننده این است که استاندارد 802.3 PoE را روی همه پورتهای سوئیچ پشتیبانی میکند. به معنی این که سوئیچ قادر است روی همه پورتهای خود مقدار برق برای تجهیزات POE Support را به میزان 15.4 وات برای هر پورت تامین کند که جمعا برای سوییچ های سیسکو 48 پورت معادل  740 وات و برای سوییچ های 24 پورت از حرف LP مخفف کلمه Low POE است . یعنی در استاندارد PoE حداکثر 370 وات برق تامین میگردد و یا P استفاده میشود.

حرف S مخفف کلمه SFP بوده که نشاندهنده نوع پورت های uplink سوئیچ پورت sfp با سرعت 1Gbps است.

ولی حرف D مشخص میکند که سوییچ دارای پورتهای uplink از نوع SFP  و یا +SFP که در +SFP ما سرعت 10 گیگابیت داریم.

حرف آخر نوع IOS نصب شده روی سوئیچ را مشخص میکند. که مثلا سیستم عامل نصب شده روی سوییچ از چه نوعی میباشد.

که البته این حروف اختصاری برای سوییچ های لایه 2 و سوییچها لایه 3 متفاوت است.

به طور کلی می توان سوئیچ سیسکو را در دو گروه بندی خاص با عملکرد متفاوت تقسیم بندی کرد:

Nexus:
برای ایجاد ارتباط و اتصالات شبکه در دیتاسنترها از این سوئیچ استفاده می شود چرا که به گونه ای طراحی و تولید شده که قادر است به خوبی نیاز چنین مراکزی را برطرف سازد.

Nexus9000:

برای اینکه بتوان اتصالات و انتقال داده با تاخیر بسیار کم در مراکز داده را تجربه کرد می توان از سری Nexus9000 بهره برد و در دو حالت می توان از ویژگی های منحصر به فرد آن نهایت استفاده را داشت software NX-OS و Application Centric Infrastructure.

Nexus9200:

برای پشتیبانی از اتصالات 1، 10، 25، 40، 50 و 100 گیگابیت بر ثانیه  مورد استفاده قرار می گیرد و دلیل آن نیز پیکر بندی ثابتی است که در زمان تولید برای آن طراحی شده است.

Nexus9500:

تنوع بالا یکی از مشخصات اصلی این سوئیچ ها می باشد و طیف وسیعی از سوئیچ های مدولا را پشتیبانی می کند که هر یک ویژگی ها منحصر به فرد خود را دارند:

Nexus9504: تعداد اسلات به کار رفته 4 عدد در نظر گرفته شده است.
Nexus9508: اسلات یا شیار موجود در این سوئیچ 8 عدد می باشد.
Nexus95016: شامل 16 شیار با کاربرد ویژه هستند.
Nexus7000:

برنامه ریزی این سری Open Source می باشد و می تواند بر اساس نیاز نرم افزار ها طراحی شود و از مهم ترین مزیت های آن می توان به مقیاس پذیری آن اشاره کرد.

Nexus5000:

قابلیت های فراوان این سری از سوئیچ های سیسکو آن را به بخشی مهم در اجرا و راه اندازی شبکه تبدیل نموده، سری Nexus5000 با پشتیبانی از پلت فرم Nexus5500 و Nexus5600 توانایی های بسیاری را به کاربران می بخشد همچنین می توان در عملیات مقیاس پذیر نیز از آن بهره برد و بهتر است بدانید که با هدف انتقال 10\40 GB Ethernet به لایه دو و سه طراحی و تولید شده است.

Nexus3000:

سری 3000 به سوئیچ های سریع و کم تاخیر معروف هستند این سری از Nexus ها با قابلیت ایجاد ارتباط مطمئن میان لایه دو و سه، در دیتاسنترهای مقیاس پذیر و سرویس های ابری به بهترین شکل مورد استفاده قرار میگیرند.

Catalyst:
این نوع از سوئیچ های سیسکو عملکرد متفاوت و حرفه ای تر دارد به همین دلیل از آن ها در شبکه های وسیع و کاملا حرفه ای استفاده می شود. نمونه های کاملا متفاوت در این سری از سوئیچ های سیسکو ساخته شده که هر یک با عملکرد خاص خود، هدف های ویژه ای را دنبال می کنند.

Catalyst 9000:

نسل بعدی سوئیچ های سیسکو که سرعت ساخت و ارائه سرویس را به حداکثر می رسانندو بر اساس UADP و  ASIC ساخته شده اند.

Catalyst 9500:

این مدل منحصرا برای اینترنت اشیا و ابر طراحی شده اند و قابلیت پشتیبانی ازMVPN ،NAT و Layer 2/3 VPN  را دارند. به علاوه می توانند با تکیه قابلیت های SD-ACCESS بیشترین استفاده را از فناوری Cisco Stack Wise Virtual  داشته باشند.

Catalyst 9400:

قابلیت دسترسی به 384 پورت و ارائه دی ان اس سیسکو . اس دی اکسس از ویژگی های خاص این سوئیچ می باشد و بیشتر در سازمان هایی که قصد گسترش و توسعه شبکه را دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

Catalyst 9300:

ترکیب فوق العاده و بی نظیر از قابلیت انترپرایزی و استکینگ که از Wave 2 Access Point به منظور پشتیبانی از  802.11ax و ac 802.11 استفاده می نماید. این محصول به دلیل داشتن قابلیت Stacking پنل جلویی و پشتی به عنوان تنها پلت فرم سوئیچینگ بسیار منحصر به فرد و محبوب می باشد.

Catalyst 6800:

برای ایمن سازی سرویس های 1،10 و 40 گیگا بایت بر سانیه از این مدل سوئیچ ها استفاده می شود که با قابلیت های فراوان می توانند از Cisco DNS و SD-Access پشتیبانی نماید. بر اساس قابلیت ایمن سازی به کار رفته در این محصول می توان آن را برای عملیات مقیاس پذیر که به دنبال ایمن سازی هستند استفاده کرد.

Catalyst 6500:

عملکرد و مقیاس قوی از ویژگی های برتر این این سری از سوئیچ های سیسکو است که از سری سوئیچ های بک بون پیروی میکند به این ترتیب می تواند در بالا ترین حد ممکن یعنی 44 پورت در 40 گیگابایت و 534 پورت را در 1 GE پشتیبانی کنند .

Catalyst 3650, Catalyst 3850:

این دو مدل از قابلیت استکینگ بهره می برند و قادر به اجرای عملکرد های فراوان از طریق اتصالات کابلی و بی سیم هستند.در این مدل از فناوری اترنت چند گیگابایتی وجود دارد به این ترتیب می توان تاپ ترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارد به علاوه با طراحی فوق العاده می تواند از  دی ان اس سیسکو و اس دی  اکسس نیز بهره ببرد.

Catalyst 4500E:

این دسته از سوئیچ ها به هسته ثابت با دسترسی مدولار مشهورند که به صورت مقیاس پذیر طراحی شده اند و قابلیت پشتیبانی از سرویس های 1 و 10GB طراحی شده اند.

Catalyst 2960-CX, Catalyst 3560-CX:

هردو مورد عنوان شده با تنظیمات ثابت و هدف انترپرایزی طراحی شده اند و قابلیت سرویس دهی 8 تا 12GB در ثانیه را دارند به همین دلیل برای اتصالات رایانه ای، Wireless Access Point، IP Phone  و  دوربین های مدار بسته مورد استفاده قرار می گیرد.

Catalyst 2960-L:

نمونه ای محبوب و پر طرفدار از تولیدات کمپانی سیسکو که با تنظیمات 8 تا 48 پورت قابل دسترس هستند، نمونه های 8، 16 و 24 پورت آن طراحی بدون فن دارند  به همین دلیل نیاز نیست نگران بخش سخت افزاری آن بود.

ادمین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *