صفحه نخست › انجمن ها › 🔐 لایسنس های امنیت شبکه › مشکلات شبکه و سیسکو › تفاوت Smart License و Traditional در سیسکو چیه؟
- این موضوع 2 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 6 ماه، 1 هفته پیش بدست
Abbas_m بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
2 آگوست 2025 در 1:36 ب.ظ #13950
سلام به همه دوستان
من تازه وارد دنیای سیسکو شدم و هنگام خرید یکی از محصولاتش با دو مدل لایسنس مواجه شدم: Smart License و Traditional License.
تا جایی که فهمیدم، لایسنس سنتی به صورت دستی روی دستگاه فعال میشه ولی Smart License یه مدل جدیدتره که آنلاین فعالسازی میشه و ظاهراً به حساب کاربری Cisco Smart Account نیاز داره.سؤالم اینه که دقیقاً چه تفاوتهایی بین این دو نوع لایسنس وجود داره؟
و مخصوصاً برای یه شرکت کوچک که دسترسی به اینترنت هم همیشه پایدار نیست، کدوم روش بهتر و کمدردسرتره؟ممنون میشم اگه دوستانی که تجربه دارن راهنمایی کنن 🙏
2 آگوست 2025 در 1:48 ب.ظ #13951سلام دوست عزیز 👋
سؤال خیلی خوبی پرسیدی، چون این موضوع برای خیلی از کاربران سیسکو مخصوصاً تازهکارها جای ابهام داره.🔹 Traditional License (لایسنس سنتی)
این مدل همون روشی هست که سالها توسط سیسکو استفاده میشد.
لایسنس بهصورت دستی روی دستگاه وارد میشه.
هیچ نیاز به اینترنت یا اکانت خاصی نداره.
برای کسبوکارهای کوچیک یا شبکههای ایزوله (بدون اتصال دائمی به اینترنت) گزینهی سادهتریه.
🔹 Smart License (لایسنس هوشمند)
نسل جدید لایسنسهای سیسکو هست که بر پایهی اکانت Smart Account روی سایت Cisco کار میکنه.
دستگاه باید یا به اینترنت وصل باشه، یا از روشهای واسط (مثل satellite یا SSM On-Prem) استفاده کنه تا فعالسازی انجام بشه.
مزیتش اینه که مدیریت و رصد لایسنسها راحتتر شده، مخصوصاً برای شرکتهای بزرگ یا چند شعبهای.
🟡 جمعبندی:
برای شرکتهای کوچیک یا جایی که دسترسی به اینترنت محدود یا قطعوصلی داره، Traditional License گزینهی راحتتر و بیدردسرتریه.
اما اگر بخوای از امکانات مدیریتی بهتر استفاده کنی و با محیطهای Enterprise سر و کار داری، Smart License آیندهنگرانهتره.موفق باشی 🌟
اگه نیاز داشتی راهنمایی برای نحوه فعالسازی یا خرید هر کدومش بدم، خوشحال میشم کمک کنم.2 آگوست 2025 در 1:51 ب.ظ #13952ممنونم از پاسخگویی شما
و یک سوال دیگ داشتم
فرض کنیم من الان یه لایسنس Traditional برای یه روتر یا سوئیچ سیسکو خریدم و فعالش کردم. حالا اگه بعداً بخوام از Smart Licensing استفاده کنم، آیا امکان تبدیل وجود داره؟
یعنی باید دستگاه رو ریست کنم؟ یا لایسنس جدید بخرم؟
کسی تجربهای تو این زمینه داره؟
ممنون میشم راهنمایی کنین 🙏 -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.